Minikonfirmand 2024 - for dig der går i 3. klasse på skolen på Nyelandsvej.

TEATER OG MINIKONFIRMANDKURSUS FOR 3. KLASSE PÅ SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ

Har du lyst til at gå på teaterhold en gang om ugen, og samtidig høre lidt om det at være konfirmand?

Fra september 2024 til december 2024 kan du komme på mini-konfirmand - dramakursus i Sct. Lukas kirke. Hver torsdag mødes vi i kirken og arbejder med teatersport, skuespil og historiefortælling med udgangspunkt i bibelhistorier. Det hele er gratis.

Til december spiller vi sammen en forestilling for kirkens gæster i forbindelse med en julegudstjeneste. Alle kan være med, og det betyder ikke noget om du har prøvet at spille teater før.

 

Hvad laver minikonfirmander med præsten?

Børnene får et grundlæggende kendskab til kirke og kristendom gennem historier og kreative aktiviteter. Undervisningen er tilpasset børnenes alder og lægger op til spørgsmål og undren. Minikonfirmanderne hører bibelhistorier, som de kan spejle deres liv i. Børnene stiller også eksistentielle spørgsmål om liv og død. For kan det virkelig kan passe at Gud findes? Og bor han lige her i kirken eller oppe i skyerne? Og passer Gud på min døde mormor oppe i himlen?

Historierne er ikke bare centrale i kristendommen, men de også er en væsentlig del af vores kultur og fælles referenceramme.

Børnene hører historier om fx Adam og Eva, Noas ark, den barmhjertige samaritaner og den fortabte søn. Desuden hører de om Jesus´ fødsel, død og opstandelse, og får kendskab til hvorfor vi fejrer jul og påske.

Minikonfirmander besøger også kirkerummet, fordi det åbner op for gode og nysgerrige spørgsmål om de ting, som børnene ser i kirken, fx en døbefont eller et billede.

 

TIL FORÆLDRE:
Holdet er ledet af teaterunderviser og lærerstuderende Michael Hedstrøm og sognepræst Bettina Christiansen Tranberg. Projektet fungerer som et tilbud til de af jeres børn der overvejer at blive konfirmeret og som samtidig har lyst til at bruge et par timer om ugen på at arbejde med teatersport og skuespil for børn. Alt foregår i en sjov og hyggelig ramme hvor alle kan være med, uanset forudsætninger.

Vi henter jeres børn ved skolen på Nyelandsvej, foran skolens hovedindgang, kl. 14.00.

Afhentning foregår ved kirken. Hvis jeres børn selv må gå hjem, gives telefonisk besked til os.

Vi byder altid på eftermiddagssnack og saft.

 

HVEM ER VI? Michael er teaterunderviser og lærerstuderende, og arbejder i sin fritid som improvisationskomiker. ’’Jeg har siden gymnasiet brugt min tid på at arbejde som pædagogmedhjælper og lærervikar, hvor jeg blandt andet har haft lejlighed til at bruge min hobby – teater og komik, i arbejdet med skoleelever. Jeg arbejder, kort fortalt, med udgangspunkt i en blanding af stemmebrug, fysisk teater og teatersport. Målet er at jeres børn, igennem leg, får en masse små positive oplevelser med det at formidle for et publikum, i et trygt og motiverende fællesskab.’’

Bettina er præst i Sct. Lukas kirken, har siden 2013 arbejdet med børn og unge i kirken og står for børnegudstjenester, skolebesøg og mini-konfirmander/konfirmander.

Tilmelding skal ske til Michael på mail: michaelhedstroem@gmail.com

Hvis du har spørgsmål eller lignende kan du  ringe til Michael på tlf. nr: 22 15 7518 eller til Bettina: Tlf. nr: 26 65 98 92