Konfirmation

 

Konfirmation - Den store fest

Vedr. Informationsmøde og plan for kommende konfirmationsforberedelse meddeles pr. mail til de forældre, som har tilmeldt deres børn. Ved eventuelle spørgsmål kan præsten Bettina, der varertager forberedelsen kontaktes på mail bech@km.dk

​Konfirmation 2025

Lørdag d. 17. maj  kl. 10 og 12 samt søndag d. 11. maj kl. 10.30. 

Konfirmandforberedelsen er på tirsdage kl. 14.30 -16.  Start tirsdag d. 17. september 2024 kl. 14.30 i kirken.  Der vil være andre få udvalgte dage, hvor vi også mødes.

Der vil ved undervisningens start blive mailet en plan for konfirmandforberedelsen.

For tilmelding til konfirmation 2025 tryk her: Tilmelding

 

Konfirmation 2026

Lørdag d. 2. maj  kl. 10 og 12 samt søndag d. 26. april kl. 10.30. 

Konfirmandforberedelsen er på tirsdage kl. 14.30-16.  Start tirsdag d. 16. september 2025 kl. 14.30 i kirken.  Der vil være andre få udvalgte dage, hvor vi også mødes.

Der vil ved undervisningens start blive mailet en plan for konfirmandforberedelsen.

For tilmelding til konfirmation 2026, tilmelding ikke åben endnu.

 

Konfirmation 2027

Lørdag d. 24. april  kl. 10 og 12 samt søndag d. 18. april kl. 10.30. 

Konfirmandforberedelsen er på tirsdage kl. 14.30 -16.  Start tirsdag d. 15. september 2026  kl. 14.30 i kirken.  Der vil være andre få udvalgte dage, hvor vi også mødes.

Der vil ved undervisningens start blive mailet en plan for konfirmandforberedelsen.

For tilmelding til konfirmation 2027 tilmelding ikke åben endnu.

Konfirmation 2028

 

Lørdag d. 20. maj  kl. 10 og 12 eller søndag d. 14. maj kl. 10.30. 

Konfirmandforberedelsen er på tirsdage kl. 14.30 -16.  Start tirsdag d. 14. september 2027 kl. 14.30 i kirken.  Der vil være andre få udvalgte dage, hvor vi også mødes.

Der vil ved undervisningens start blive mailet en plan for konfirmandforberedelsen.

For tilmelding til konfirmation 2027 tilmelding ikke åben endnu.

 

Bor du i sognet?

Man går til præst og bliver konfirmeret dér, hvor man bor eller går i skole. Du kan derfor blive konfirmeret i Sct. Lukas kirke, hvis du bor i sognet eller går på skolen på Nyelandsvej. Vi er desuden åbne for at imødekomme ønsker om konfirmation på tværs af sognegrænserne i det omfang, det er muligt. 

BEMÆRK! Dit barn er garanteret en plads på holdet ved tilmelding.

Ligeledes gør vi alt for at imødekomme ønsker om at klasser og konfirmander bliver konfirmeret på samme hold. Alle konfirmanderne går til konfirmandforberedelse på samme hold.

 

Alle konfirmationer er ved præst Bettina Christiansen Tranberg. Hvis du har spørgsmål eller lign. kan du kontakte sognepræst Bettina C Tranberg:

 

Konfirmander spiser og hygger sig ved bord foran farvestrålende maleri

Konfirmationsforberedelse en unik tid

At gå til konfirmand-forberedelse er en unik tid med dybde, sjov og højt til loftet.

Skal - skal ikke konfirmeres?

Skal man være helt sikker og tro på en bestemt måde, før man kan sige ”ja” til at blive konfirmeret?

Nej, når det gælder tro handler det om at være nysgerrig og gå på opdagelse og stille de store livsspørgsmål. Vi snakker om tro og eksistens og vi sætter ord på, hvad vi tror på. Inden konfirmationen skal konfirmanden gå til undervisning og man må godt deltage for at blive afklaret om, man vil konfirmeres. Konfirmationen og forberedelsen til den, er betydningsfuld for den dannelsesproces man som teenager er i gang med. I kirken skabes der rum for at beskæftige sig med nogle af de spørgsmål, som man stillede som barn og stadig har lyst til at gå i dialog med.

Hele konfirmandholdet i konfirmandtøj sammen med sognepræst Bettina

 

Undervisningen har meget at bidrage med i overgangen fra barn til ung. Den kan finde sted i form af gruppearbejde, læsning, samtaler, krea-værksted, besøg rundt omkring, film, workshops og meget andet. Ud over undervisningen, deltager konfir­manderne i en række gudstjenester, både traditionelle gudstjenester og ungdoms­gudstjenester. Konfirmanderne kan også mødes i Konfir­mandcafeen på Falkoner 40, i Falken. Tilbud­det er for konfirmander og det er gratis.

 

 

Hele konfirmandholdet foran kirkedøren i solskin på en forårsdag

Konfirmationen handler om aktivt at vælge den dåb til, som ens forældre bar en til. Konfirmationen finder sted på 8. klassetrin. Ved konfirmationen er konfirmanden blevet gammel nok til at svare på om man står ved det, der engang blev sagt ”ja” til. Ved samme lejlighed bekræfter Gud at stå ved de løfter, som blev givet i dåben. Det er muligt at blive døbt inden konfirmationen.

Her i foråret ringer kirkeklokkerne rigtig mange gange for de tusindvis af unge, der bliver konfirmeret og kirkerne er fyldt til bristepunktet af festklædte familier og venner til konfirmanderne, som den dag siger ja til den kristne tro. Konfirmationen er en uforglemmelig fest for livet og er en del af en længere trosvandring i tro, håb og kærlighed.