Seniortræf 1910érne - WILHELM HAMMERSHØJ

Sct. Lukas kirke, Falkoner Alle 40, 2000 Frederiksberg C
Merete Petersen
20 kr.

Det gådefulde nordiske lys, og verdens mest berømte nakke

Hammershøj boede i begyndelsen af sin karriere på Frederiksberg Alle 34. Før den berømte Strandgadeperiode på Christianshavn, var han frederiksbergborger. Her malede han sine gennembrudsværker ind i en samtid, der i begyndelsen bestemt ikke forstod de melankolske og sært afdæmpede interiørskildringer. Men i dag vil populariteten for hans værker, og for mennesket bag de gådefulde billeder, ingen ende tage.

Vi rejser tilbage til Hammershøjs årtier, og til begyndelsen på det, der skulle blive de hidtil dyreste værker i dansk kunsthistorie. Og så skal vi møde Ida. Hammershøjs egen Ida som sidder rygvendt på billederne - med kunsthistoriens mest berømte kvindenakke vendt mod beskueren. Vi rejser tilbage til de berømte døråbninger, billederne, lyset, og historien bag legenden Hammerhøj. (LMO)