Aflyst. Leonard Cohen - Musikgudstjeneste

Torsdag d. 4. marts 2021, Kl. 17:00 til kl. 17:45

Musik fra forskellige stilarter går i dialog med både bibeltekster, moderne digte og prosa.

Musikgudstjenesten: Musik, prædiken og kontinuerligt nadver. Fadervor og velsignelse. Hvis forholdene tillader det, synger vi sammen ellers vil koret opfører sangene.

Cohen blev født i en jødisk familie af højere middelstand, der boede i den jødiske bydel i Montreal kaldet Westmount. Han var efterkommer af immigranter fra Litauen og Polen.

Han havde to universitetsgrader i litteratur. Cohen var forfatter, før han blev kendt som sanger og sangskriver. Hans første digtsamling udkom i 1956. Cohen fik stor succes med romanerne 'The Favourite Game' (1963) og 'Beautiful Losers' (1966).

Cohen debuterede som musiker i 1967 med albummet "Songs of Leonard Cohen". Forinden havde han medvirket på albummet Six Montreal Poets i 1957 hvor han læste otte digte op fra hans samling Let Us Compare Mythologies.

Da han allerede havde haft succes som skønlitterær forfatter, regnede de fleste med, at hans tid som 'popsanger' ville begrænse sig til et enkelt forsøg. Men i 1969 fulgte albummet 'Songs From A Room' og i 1971 'Songs of Love and Hate'.

Efter tre plader på fire år kom der mere uregelmæssighed ind i Leonard Cohens produktion. Succesen for hans plader var også dalende frem til 1988 med undtagelse af hans partnerskab med producer Phil Spector i 1977 og pladen 'Death of A Ladies Man'.

I 1988 udgav han albummet 'I'm Your Man'. Efter 'The Future' i 1992 valgte han at gå i kloster en årrække som buddhistmunk for så at vende tilbage igen i 2001 med "Ten New Songs".

Den 21. oktober 2016 udkom hans sidste album "You want it darker" under en måned før hans død og kun to år efter albumet "Popular Problems" fra 22. september 2014.