Natkirke - foredrag ved Joakim Graff, Søren Kierkegaard – den globale dansker.

Fredag d. 30. september 2022, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Sct. Lukas kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C

Kl 19 Jazzgudstjeneste med pianist Sanne Graulund, saxofonist Daniel Lindberg og præst Bettina Tranberg.

Pause vin og tapas i våbenhuset

Kl 20.30 Søren Kierkegaard – den globale dansker, foredrag ved Joakim Garff, lic.theol. og leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret ved Københavns Universitet og medredaktør af Søren Kierkegaards Skrifter i 55 bd.

Interessen for Kierkegaards værker og hans person har været i voldsom vækst de seneste årtier – også uden for landets grænser. Forklaringen skal bl.a. søges i hans dybtgående eksistensanalyser og i den profetiske fornemmelse for menneskets situation i en moderne, foranderlig verden. Men hvem var han egentlig, denne mærkelige magister, der har opnået global navnkundighed, men selv aldrig nåede længere sydpå end til Berlin? Og hvordan kan man komme ind i hans forfatterskab – og nogenlunde helskindet ud igen? Foredraget forsøger sig med nogle svar, hvorefter det står enhver frit for at spørge om alt lige fra det absolutte paradoks til farven på Kierkegaards foretrukne paraply.

Joakim Graff: Fra 1992 til 1999 formand for Søren Kierkegaard Selskabet. Han er forfatter til bl.a. SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En biografi (2000), der er blevet oversat til en række sprog, og til Regines gåde. Historien om Kierkegaards forlovede og Schlegels hustru (2013).