Natkirke - foredrag v. Birgithe Kosovic "Det, du ikke vil vide"

Fredag d. 26. maj 2023, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Sct. Lukas kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C
Gratis

Kl. 19 Jazzgudstjeneste med pianist Sanne Graulund, saxofonist Daniel Lindberg og præst Bettina Tranberg

Pause - vin og tapas i våbenhuset

Kl. 20.30 Foredrag ved forfatter Birgithe Kosovic holder foredrag. ”Det du ikke vil vide".

Birgithe vokser op i en almindelig familie på Vestegnen med dansk mor og jugoslavisk far. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til at bryde al kontakt. Hun har altid fornemmet, at et sådant sammenbrud kunne ske. Nu sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå: Hvordan kunne de blive som døde for hinanden? Birgithe Kosović fortæller om at vokse op i et hjem præget af farens vrede. Hun spørger: Hvorfra kom hans vrede? Og hvorfor skulle den familie, som hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel, og en af disse myrdede er hendes far opkaldt efter. I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en erfaring med rædsel. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forfægtere, da terroren rammer Danmark. Er dette en historie om mislykket integration? Eller er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Og i sidste ende: Hvordan knytter man sig til nogen, der bliver ved med at være vred?”

Vinder af Litteraturprisen med fortællinger om Jugoslaviens historie

Birgithe Kosovic er opvokset i Albertslund med en dansk mor og en jugoslavisk far. Hun har studeret dansk på Københavns Universitet og udgivet romanerne ”Legenden om Villa Valmarana” og ”Om natten i Jerusalem”, der er oversat til syv sprog. Hun fik sit store gennembrud med romanen "Det dobbelte land" i 2010, som hun også holder foredrag på baggrund af. Birgithe har i forbindelse med ”Det dobbelte land” modtaget Weekendavisens Litteraturpris, Danske Banks Litteraturpris og Radioens romanpris. Birgithe har tidligere arbejdet som featurejournalist på forskellige dagblade og som underviser.