Natkirke - foredrag med Synne Graff om livsglæde

Fredag d. 27. januar 2023, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Sct. Lukas kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C
Fri entre

Kl. 19 Jazzgudstjeneste med Sanne Graulund, klaver og Daniel Lindberg sax og præst Bettina C Tranberg.

Pause i våbenhuset - Vin & Tapas

Kl. 20.30 Synne Graff holder foredrag om LIVSGLÆDE

Hvordan får man livsglæden tilbage, når man rammes af tab?

”Tab har mange former. Det kan handle om dødsfald, sygdom, ulykke, stress og skilsmisse. Det kan også handle om, at etiske værdier forrådes af en selv eller andre. Når et menneske får revet tæppet væk under sig, vil eksistentielle og religiøse spørgsmål ofte melde sig. Troen kan være en ressource i en krise”, siger Synne Garff. Som international chef i Bibelselskabet i henved 10 år har hun rejst hyppigt på kanten af krig og ført samtaler om tro, fortvivlelse og afmagt med flygtninge, fængslede og torturofre. I forbindelse med sit arbejde er hun stødt på bibelsk sjælesorg, en metode, hun har uddannet sig i og har stor praktisk erfaring med.

”I bibelsk sjælesorg inddrager vi bibelsk poesi i verdensklasse, etablerer små skriveværksteder, reflekterer over vrede, tvivl, skyld, skam og tilgivelse samt giver indblik i sorgens psykologi,” forklarer Synne Garff, der har undervist globalt i metoden, været primus motor i at få bibelsk sjælesorg til Danmark og afholder workshops, sorg- og samtalegrupper.

De senere år har hun udforsket fænomenet moralsk skade i Forsvaret, Sundhedsvæsenet og folkekirken. Med udgangspunkt i sine erfaringer og indsigter fortæller hun om nogle af de skæbner, hun har mødt og om, hvad det er bibelsk sjælesorg kan. Der vil være konkrete anvisninger, ideer og inspiration, man kan tage med sig videre i livet.

Synne Garff er selvstændig og arbejder med kommunikation, fundraising og sjælesorg. Hun er desuden ulønnet hjælpepræst og forfatter til Bibelen har ordet, Når Gud bøjer sig og den prisbelønnede børnebibel De Mindstes Bibel. Foto: Adam Garff